20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Strategie privind digitalizarea educației din România 2021 – 2027

Ministerul Educației și Cercetării a lansat in data de 26 octombrie 2020, procesul de elaborare a Strategiei privind digitalizarea educației din România 2021 – 2027 SMART.Edu (Școală Modernă, Accesibilă, bazată pe Resurse și Tehnologii digitale).

Evenimentul s-a desfășurat la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București, în prezența ministrului educației și cercetării, Monica Cristina Anisie care a declarat:

„Digitalizarea educației reprezintă un proiect prioritar pentru mandatul meu de ministru, pentru Guvernul Orban și pentru Partidul Național Liberal. Este un angajament îndrăzneț pentru generațiile viitoare, pe care toți miniștrii educației trebuie să și-l asume în următorii ani, indiferent de culoare politică. Pentru generațiile viitoare nu este prea târziu. Din contră: prin realizarea acestei strategii pentru educație construim, de fapt, viitorul pieței muncii și pregătim pilonii unei creșteri economice sustenabile pentru următorii (cel puțin) 30 de ani. Este foarte clar că această strategie trebuie să devină un proiect de țară, pentru că, dacă ne dorim să construim o Românie modernă, trebuie, în primul rând, să construim o Românie educată”.

Prin intermediul acestei strategii de digitalizare a Educației, Ministerul Educației și Cercetării propune un apel la acțiune pentru o cooperare mai strânsă a tuturor factorilor interesați, pornind dela urmatoarele priorități: Accsibilitate, Conectivitate, Comunitate, Ecosistem educațional digital, Inovare și Sustenabiltate.