16 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Produse toxice cu potențial letal, descoperite de polițiști

În urma a trei percheziții, efectuate în județul Câlârași , polițiștii au descoperit și ridicat mai multe produse toxice, cu potențial letal. De asemenea, față de persoana percheziționată, a fost luată măsura anulării drepturilor de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor.

La data de 5 noiembrie 2020, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R. și ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.P.J. Călărași, cu sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică și cu suportul serviciilor pentru acțiuni speciale Giurgiu, Constanţa şi Prahova, au pus în aplicare, în județul Călărași, trei mandate de percheziţie domiciliară.

Activitățile au vizat locuința, sediul și punctul de lucru al unei societăți ce aparțin unei persoane bănuite de trafic și utilizare de substanțe toxice – cu potențial letal.

La percheziții, au fost descoperiți şi indisponibilizați, în vederea continuării cercetărilor, 20 de litri de produse toxice, lichide, etichetate cu pictograma de pericol ,,craniu cu două oase încrucişate”, o armă lungă neletală, prevăzută cu lunetă, 550 de litri şi 5 kilograme de produse şi substanţe periculoase, cu termenul de valabilitate expirat, pentru care administratorul societăţii nu a luat măsura eliminării în condiţii de siguranţă.

Polițiștii efectuează cercetări pentru trafic de produse sau substanțe toxice şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Totodată, a fost luată măsura anulării drepturilor de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor, faţă de persoana în cauză, deoarece, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta, deși deţinea legal arme letale şi neletale, condiţiile de păstrare a muniţiilor nu respectau normativele legale.