29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Verificarea modului în care sunt respectate măsurile de siguranță

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, echipajele de poliție aflate în serviciu pe raza județului Călărași, au verificat în ultimele 24 de ore modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași împreună cu polițiștii locali au desfășurat acțiuni de verificare pe raza întregului județ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, la activitățile de verificare participând peste 140 de forțe de ordine.

De asemenea, polițiștii călărășeni au desfășurat acțiuni pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și de persoane.

Astfel, au fost verificate aproximativ 186 de societăți comerciale, 189 de locații de interes, 2 operatori/transportatori de persoane, 428 mijloace de transport dintre care 268 mijloace de transport public în comun.

Au fost legitimate 1.532 persoane dintre care 179 persoane au fost identificate că nu respectă măsurile de protecție individuală, iar 30 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație

Totodată, au fost aplicate 209 de sancțiuni în valoare de 24.000 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor prevăzute de Legea nr. 55/2020.

Acest gen de acțiuni se vor desfășura zilnic până la încetarea măsurilor restrictive.

Reamintim că este permisă circulația persoanelor în intervalul orar 23:00-05:00 pentru următoarele motive:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă:numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.