16 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Acţiune de control în domeniul construcţiilor

În data de 11.11.2020, în cadrul Campaniei Naţională pentru verificarea modului de aplicare a prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru, securitatea şi sănătatea la locul de muncă, în vederea reducerii riscului de contaminare cu COVID-19, declanşată de Inspecţia Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi a organizat o amplă acţiune de control în domeniul construcţiilor, în zona limitrofă a judeţului.
Inspectorul general de stat Dantes Nicolae Bratu, în calitate de coordonator naţional al campaniei a participat alături de inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Călăraşi la această acţiune.
Principalele obiective ale acţiunii au fost:
-conştientizarea angajatorilor care au mai mult de 50 de salariaţi şi determinarea acestora să organizeze programul de lucru astfel încât să se reducă riscul de contaminare a lucrătorilor la locul de muncă, pe timpul deplasării la şi de la locul de muncă, precum şi cu privire la asigurarea unui mediu de muncă sigur pentru securitatea şi sănătatea acestora;
-identificarea neconformităţilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi luarea măsurilor care se impun pentru respectarea prevederilor H.G. nr. 935/2020;
-identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii controlaţi a prevederilor în domeniul relaţiilor de muncă .
Rezultatele campaniei vor fi comunicate public la sfârşitul campaniei.