18 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Campanie internațională pentru siguranța cumpărăturilor on-line

Poliția Română, alături de agențiile de aplicare a legii din alte 15 state, participă la campania internațională dedicată comercianților on-line ,,Vinde în siguranță”.

Activitatea are ca obiectiv informarea comercianților on-line cu privire la cele mai bune măsuri de siguranță pe care le pot lua, în contextul viitoarelor campanii comerciale.

Prin acestei campanii agențiile de aplicare a legii din 16 țări s-au alăturat Centrului European de Criminalitate Cibernetică (EC3) al Europol și Merchant Risk Council, pentru a împărtăși sfaturi practice cu privire siguranța cumpărăturilor on-line.

Astfel, deoarece pandemia COVID-19 a determinat și mai mulți consumatori să se orienteze spre comerțul on-line, campania de față prezintă câteva modalități cu ajutorul cărora se vor putea proteja afacerile în mediul online:

• Cunoașteți-vă produsul: unele produse sunt mai riscante la vânzare ca altele. De exemplu, vânzarea articolelor mici, ușor de revândut, care au deja cerere mare, este mai riscantă decât vânzarea articolelor concepute personal.

• Cunoașteți-vă clientul: dacă acceptați plăți cu cardul și expediați bunuri valoroase către clienții dumneavoastră, este bine să știți către cine trimiteți articolele.

• Stabiliți un mijloc de plată sigur: procesatorul dumneavoastră de carduri vă poate sfătui. Alegerea unui mijloc de plată sigur va limita riscul de fraudă.

• Utilizați un serviciu de livrare de încredere: alegeți o metodă de livrare unde puteți fi siguri de manevrarea profesionistă a mărfurilor dumneavoastră și gestionarea corectă a disputelor privind livrarea.

Campania se desfășoară sub egida eComm2020, o operațiune creată în cadrul ciclului de politici EMPACT – Obiectivul Fraude cu Carduri de Plată.

Mai multe sfaturi despre cum să vă protejați pe dumneavoastră  și afacerea dumneavoastră împotriva fraudelor electronice găsiți pe site-ul: https://www.europol.europa.eu/ecommerce/emerchants

Mai multe sfaturi generale despre cum să faceți cumpărături on-line în siguranță sunt disponibile pe site-ul: https://www.europol.europa.eu/ecommerce