18 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

285 kg de peşte fără documente de proveniență, descoperite de Poliţiști de Frontieră Chirnogi

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Chirnogi au depistat un cetățean român care transporta în portbagajul autoturismului aproximativ 285 kg peşte, fără a avea documente de provenienţă.

La data de 24.11.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chirnogi, judeţul Călăraşi, în timp ce îndeplineau atribuţiile de serviciu, au procedat la oprirea unui autoturism marca NISSAN  pe DN 411, pe raza localităţii Crivăţ, Judeţul Călăraşi. Acesta era condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani, alături de care se aflau alte două persoane în vârstă de 42, respectiv 45 de ani, domiciliate pe raza judeţului Ilfov.

În urma controlului autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, aproximativ 285 kg peşte din specia crap fitofag, pentru care bărbatul nu deţinea  documente de provenienţă.

Cei trei cetăţeni au declarat că au achiziţionat peştele de la diferite persoane care pescuiau în zonă şi intenţionau să îl comercializeze pentru a obţine profit în mai multe localităţi de pe raza judeţului Călăraşi.

Direcţia Sanitar Veterinară Budeşti a dispus confiscarea întregii cantităţi de peşte, iar în conformitate cu legislaţia sanitar veterinară în vigoare, aceasta a fost predată Complexului de Agrement Călăraşi, respectiv Grădina Zoologică Călăraşi. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”,  faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. h din OUG nr. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.