28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Bunuri în valoare de aproximativ 83.400 lei, confiscate de Poliția de Frontieră Cernavodă

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă  au descoperit într-un autocar, diverse bunuri susceptibile a fi contrafăcute și aproximativ 120 grame bijuterii din metal galben, pentru care şase cetățeni români nu dețineau documente legale.

În data de 11.12.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă au oprit pentru control, pe autostrada A2, la km 164, un autocar ce efectua o cursă pe ruta Turcia – România, la volanul căruia se afla un cetățean român.

În urma controlului au descoperit, în partea din spate a autocarului, mai multe colete ambalate în pungi de plastic, în care se aflau 168 flacoane parfum și 177 articole vestimentare, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, dar și 119 grame bijuterii din metal galbensusceptibile a fi din aur, fără a avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase.

Posesorii bunurilor sunt șase cetățeni români, cu vârste cuprinse între 34 și 64 de ani, domiciliați pe raza județelor Galați, Brăila, Ialomița și Călărași, care nu deținea documente justificative pentru acestea.

Persoanele în cauză au declarat că au achiziționat bunurile din Turcia, cu scopul de a le face cadou.

Bunurile, în valoare de aproximativ 83.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și introducerea în țară, prin orice mijloace, a bunurilor sau a mărfurilor,  prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal.