29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Două cutii cu muniţie de infanterie, descoperite în localitatea Borcea

Un bărbat din localitatea Borcea a descoperit două cutii cu muniţie de infanterie (muniţie rămasă neexplodată) pe un teren asupra căruia efectua lucrări agricole.

În data de 31.03.2021, ora 9.00, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Borcea, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul a două cutii cu muniţie de infanterie (aceasta reprezentând muniţie din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale). Respectivele elemente de muniţie rămasă neexplodată au fost descoperite de către un cetăţean în timp ce efectua lucrări agricole asupra unui teren care ii aparținea. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. Călărași au intervenit cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementele de muniţie rămasă neexplodată, pe care le-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.