28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Bunuri materiale în valoare de aproximativ 20.000 de lei, salvate de pompierii militari

În data de 07.04.2021, ora 09.49, două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Gâldău, comuna Jegălia, pentru stingerea unui incendiu de locuinţă, proprietate individuală.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi cu degajare de fum dens la nivelul podului şi acoperişului casei, existând risc de extindere a arderii şi la alte bunuri materiale aflata în imediata apropiere.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat şi neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea s-au deplasat  la  intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 30 de minute.

Pompierii militari au reuşit să lichideze incendiul în limitele găsite, fiind astfel salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 20.000 de lei.