29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Declarație Politică, susținută în Parlamentul României, de Dumitru COARNĂ, deputat PSD Călărași

“Mulţi durară, după vremuri, peste Dunăre vrun pod,/ De-au trecut cu spaima lumii şi mulţime de norod;/Împăraţi pe care lumea nu putea să-i mai încapă/ Au venit şi-n ţara noastră de-au cerut pământ şi apă/ Şi nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt,/ Cum veniră, se făcură toţi o apă ş-un pământ.” (M. Eminescu, Scrisoarea III)

Asta spunea Mihai Eminescu, în anul 1881, într-un elogiu adus străbunilor acestei nații, iubitori de țară și de pământ românesc, oameni dârji care au luptat și și-au jertfit viețile pentru păstrarea integrității naționale.

Astăzi, parlamentari marca PNL-USR-UDMR, mânați de interese străine, au depus la Senat o propunere legislativă pentru completarea Legii 17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole şi a Legii 268/2001 privind privatizarea societăţilor ce deţin în administrare terenuri proprietate publică şi privată a statului cu destinaţie agricolă. Prin acest proiect de lege Coaliția urmărește facilitarea înstrăinării terenurilor agricole românești către persoane de naționalitate străină, în condițiile în care mai bine de o treime din terenul agricol al țării, în jur de 4 milioane de hectare este deja cumpărat de străini. Restul de 6 milioane de hectare de pământ ROMÂNESC sunt în primejdie de a fi vândute străinilor la propunerea unui grup de parlamentari PNL, USR și UDMR.

Noul proiect de lege prevede abrogarea dispozițiilor cu privire la condițiile privind domiciliul și rezidența, interdicțiile de înstrăinare care erau de minim 8 ani de la data cumpărării terenurilor, obligativitatea desfășurării de activități agricole pe teritoriul național pe o perioadă de cel puțin 5 ani, pe scurt se elimină cam toate restricțiile privind vânzarea de terenuri străinilor.

Anul trecut PSD prin eforturi susținute a reușit să modifice legea privind vânzarea de terenuri agricole, punând-o în acord cu cerințele Comisiei Europene, lege care prevede în principal stabilirea interdicției pentru cetățenii străini care doresc să cumpere terenuri în România.

Dar cum minunile nu țin prea mult, prin acest proiect se dorește eliminarea condițiilor de cumpărare introduse de PSD pentru firme și pentru persoane fizice din străinătate, precum și interdicția înstrăinării terenurilor timp de 8 ani de la achiziționare. Românii observă neputincioși cum, de 30 de ani, bogățiile țării iau calea străinătății.

A fost industria pusă pe butuci și vândută la fier vechi pentru ca românii să iși întoarcă fața către pământ. Au fost înstrăinate resursele subterane ale țării: minereuri, petrol și gaze naturale, pentru ca românii să-și ia gândul de la bunăstare. Au fost tăiate pădurile, pentru ca românii să fie lăsați fără aer, fără energie vitală!

Acum urmează să ne fie luat pământul pentru ca românii să fie lăsați fără țară! Îmi exprim ferm dezacordul cu privire la inițiativa legislativă prin care se urmărește eliminarea interdicțiilor cu privire la vânzarea terenurilor agricole către străini, și susțin legea în vigoare adoptată de PSD, o lege gândită pentru fermierii români prin care se păstrează o parte semnificativă din terenul agricol românesc în proprietatea și sub gestionarea directă a acestora.

România aparține românilor ! Altfel vom ajunge să vindem țara aceasta bucată cu bucată și să risipim moștenirea lăsată de străbunii noștri pentru generațiile viitoare.În încheiere țin să vă reamintesc o frază celebră rostită de voievodul Ștefan cel Mare în piesa de teatru Apus de soare a lui Barbu Ștefănescu Delavrancea, la care vă invit să reflectați : ”Țara aceasta n-a fost a strămoșilor mei, n-a fost a mea și nu-i a voastră, ci a urmașilor voștri și a urmașilor urmașilor voștri, în vecii vecilor.”

Deputat PSD – DUMITRU COARNĂ