25 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Chiar și cu un buget mic, proiectele vor continua

Prezent într-o conferință de presă la sediul PSD Călărași, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a declarat că chiar dacă bugetul este foarte mic și asigură funcționarea doar pentru 7 luni de zile, proiectele Consiliului Județean vor continua.

„Eu aș începe cu un buget foarte mic, un buget de 42 de milioane lei, care nu asigură decât șapte luni de zile funcționarea Consiliului Județean Călărași.

Am împărțit acești bani încercând să reușim să supraviețuim cele șapte luni de zile, am redus din investiții încercăm să luăm avizul comisiei de împrumuturi de la Ministerul de Finanțe ca să putem să împrumutăm Consiliul Județean pentru a duce proiectele pe care le avem astăzi în derulare la nivelul Consiliului Județean.

Cred că vom reuși să finalizăm ceea ce ne am propus, drumul Siderca, aripa nouă de spital, promenada, portul de ambarcațiuni și proiectele care le vom depune începând cu sesiunea de deschidere a proiectelor care preconizăm noi că va fi din octombrie anul acesta pe Programul Operațional Regional.  

Avem proiecte depuse la Compania Națională de Investiții, prin Ministerul Dezvoltării avem complexul sportiv în fostul poligon de la intrarea din Călărași la ANL am depus un alt proiect în militară să copiem acea clădire de pe strada Independenței să facem o altă clădire să animăm acea zonă și să putem să ne dorim ca nu numai specialiștii medici să beneficieze,  să beneficieze și specialiștii Consiliul Județean sau cei ai autorităților publice locale.

Pentru astea echipa Consiliului Județean își face datoria și încearcă pe cât posibil să prindă cât mai multe proiecte pentru dezvoltarea județului Călărași.

Aici proiectele de infrastructură ale municipiului Călărași le-am discutat cu domnul primar Marius Dulce, împreună am găsit soluții și modalități de cofinanțare de la Consiliul Județean pentru proiectele de investiții urgente pe care municipiul Călărași le are”

VASILE ILIUȚĂ – PREȘEDINTE CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI