28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Consilierul Județean Răzvan Meseșeanu, pune la zid puterea județeană și aplaudă puterea locală

Nemulțumit de modul de desfășurare a ședinței Consiliului Județean din data de 12.04.2021, în care pe ordinea de zi era aprobarea bugetului județului Călărași, consilierul județean Răzvan Meseșeanu spune că:

Am avut prilejul în aceeași să pot să aplaud formațiunea aflată la putere, PSD-ul în speță, în  ședința de Consiliu Local unde am participat alături de consilierul județean, celălalt coleg al nostru de la PRO România, Virgil Dumbravă. Am aplaudat executivul Consiliului Local, consilierii locali și de la putere și de la opoziție, am aplaudat pe consilierii Pro România, pentru că au știut să aducă un consens concret în modul în care au aprobat bugetul.

Au fost păreri pro și contra bugetului, au aprobat amendamente și totul a decurs într-o manieră așa cum trebuie, acolo unde puterea și opoziția își dau mâna în folosul cetățenilor.

În același timp însă la Consiliul Județean astăzi am avut ocazia să pun la zid puterea județeană, în speță PSD-UL, de ce? Pentru că Partidul Social democrat executivul Consiliului Județean, președintele și cei doi vicepreședinți au considerat că sutele de pagini pe care se bazau în momentul în care au trimis către consilierii județeni toate documentele acestea să le analizeze, să se documenteze, să argumenteze după caz eventualele propuneri, amendamente, nu au făcut acest lucru. Iei au trimis aceste documente joi seara, pe data de 8 aprilie au programat comisiile de specialitate care erau îndreptățite  să facă acest lucru, să analizeze să amendeze proiectele respective, să solicite clarificări dacă era cazul de la aparatul de specialitate și au programat ședința de Consiliu Județean pentru aprobarea celui mai important actul normativ al unui județ, aprobarea bugetului pentru astăzi luni pe 12 aprilie. Toate acestea în ședință online și nu online pe Zoom, ci pe WhatsApp. Este de neacceptat acest lucru, noi considerăm că o asemenea ședință trebuia să aibă loc în format fizic, cu prezența consilierilor față în față, atât ai o poziție cât și cei ai puterii, pentru a prezenta, pentru a se uita ochii în ochi și ași prezenta argumentat, toate părerile, opiniile despre buget.

Nu sa întâmplat acest lucru, astăzi au avut loc ședința atât pe WhatsApp cât și fizic dar fără ca cei doi consilieri județeni, să fie înștiințați. Nu acceptăm acest mod de lucru, îl dezavuăm, și considerăm că ulciorul nu merge de multe ori la apă.

Noi susținem în continuare așa cum am anunțat și acum câteva luni de zile, susținem dezvoltarea județului, programele de dezvoltare pe care le propune actuala administrație, dar nu în orice condiții.

Suntem Pro România și ținem pentru cetățenii care ne-au dat votul  în 27 septembrie 2020, atât cât sunt 6,4% din cetățeni cu drept de vot, ținem ca ei să fie reprezentați corect. Asta va face Pro România și în Consiliile Locale și în

Consiliul Județean. Răzvan Meseșeanu – Consilier Județean PRO ROMÂNIA