25 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Ziua Poliţiei Locale, sărbătorită la Călărași

Sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Călăraşi a găzduit astăzi, de Praznicul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, festivitatea prilejuită de sărbătorirea Zilei Poliţiei Locale precum şi a unui deceniu de la înfiinţarea acestei structuri aflată în slujba cetăţeanului, eveniment la care au participat primarul Marius Dulce şi cei doi viceprimari, Nicolae Dragu şi Liviu Coman.

“În calitate de primar al acestei urbe, am convingerea că veți acționa în permanență pentru a oferi cetăţenilor municipiului un plus de securitate si de încredere în valorile unui stat de drept. Apropierea de viața comunității pe care o slujiți, comunicarea și cooperarea cu cetățenii în rezolvarea problemelor, participarea activă la viața localității, vă pot conferi încet, dar sigur, încrederea, respectul și sprijinul cetățenilor. Această zi este un bun prilej de a ne reafirma respectul pentru profesia de polițist local, conștienți de faptul că misiunea acestuia implică riscuri majore, polițistul local punându-și adesea viața în pericol pentru a ne apăra drepturile și libertățile cetățenești, cucerite cu prețul vieții de înaintașii noștri”, a declarat, printre altele, primarul Marius Dulce care a conchis: „În numele Primăriei Municipiului Călărași și al meu personal, vă transmit tuturor, directori, polițiști locali și angajați ai Poliției Locale Călărași, aprecierea noastră față de eforturile dumneavoastră în îndeplinirea numeroaselor misiuni de protecție a comunității, ale cetățenilor și a bunurilor acestora. Seriozitatea de care dați dovadă în aplicarea legii arată că Poliția Locală Călărași este o instituție responsabilă, sigură și de încredere.”

În cadrul ceremoniei, primarul Marius Dulce i-a înmânat directorului executiv al Direcţiei Poliţia Locală Călăraşi, Daniel Anghel, o diplomă aniversară, în semn de apreciere pentru profesionalism şi coordonare a activităţii instituţiei. De asemenea, au primit diplome de apreciere toţi poliţiştii locali dar şi întreg personalul contractual.