23 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

La mulți ani, copii

Ziua Copilului, sărbătorită pe 1 iunie, atât în România, cât și în alte 50 de țări de pe glob, a fost menționată pentru prima dată la Geneva, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în lume în octombrie 1953 și a fost sponsorizată de către Uniunea Internațională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva. Ideea de a avea o zi internațională i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a și a fost acceptată și adoptată de către Adunarea Generala a Națiunilor Unite în anul 1954. În același an, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare stat să dispună de o zi la așa-numită “Ziua Copilului”.

Ziua Internaţională a Copilului este despre toți copiii care trebuie să zâmbească, să se bucure de jocuri şi distracţii, să facă desene pe asfalt, să se plimbe cu părinții sau bunicii și să își facă prieteni noi.

De 1 iunie, avem nevoie să ne simțim copii, să lăsăm în urmă problemele și să zâmbim.

La mulți ani, copii! Să nu vă pierdeți niciodată puritatea din suflet!