18 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Muzeul Municipal Călărași, organizează evenimentul Noaptea Muzeelor 2021

Evenimentul Noaptea Muzeelor 2021 va debuta la Muzeul Municipal la ora 18.00 și se va încheia la Centrul Cultural Poșta Veche la ora 23.00.

În intervalul 18.00 -21.00 la Muzeul Municipal participanții la acest eveniment vor putea vizita expoziția realizată de Muzeul Național Cotroceni „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești” și vor putea vedea obiecte noi care au fost integrate în expoziția de bază.

De la ora 20.00 Ovidiu Tănase, un călărășean student la medicină care este pasionat de folclor, în special de instrumente de suflat tradiționale – fluier, caval, cimpoi, ne va împărtăși din cunoștințele lui .

Programul evenimentului continuă între orele 21.00 și 23.00, cu vizitarea Centrului Cultural Poșta Veche, o clădire de patrimoniu a cărui poveste își împletește istoria cu povestea Primăriei Vechi. Chiar dacă Poșta Veche a fost construită cu destinația de casă de locuit închirierea ei către Oficiul de poștă în anul 1913 a făcut ca activitățile desfășurate în ea să o înscrie în rândul clădirilor publice. Amândouă sunt în amintirile și fotografiile multor generații de perechi călărășene care au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă și amândouă au devenit în ultima perioadă de timp locuri pentru petrecerea timpului liber în mod plăcut și creativ.

Partenerii acestui eveniment sunt Asociația Liderii Mileniului Trei, Călărași; Asociația Volna, Călărași; Consiliul Județean al Elevilor, Călărași; 3 Smoked Olives Festival; Atelierul din insulă.

Parteneri media – Antena 3 Călărași, Arenamedia.ro