19 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Modernizarea Călărașiului, din surse proprii

Primarul Marius Dulce, însoţit de reprezentanţi ai Direcţiei Tehnice şi Serviciului Public Pavaje Spaţii Verzi, au inspectat stadiul lucrărilor de modernizare, demarate pe strada Dunărea, Parcul Florilor, strada Victoria, zona de blocuri H şi Bazarul Big.

„Modernizarea Călăraşiului, nu e doar un simplu slogan ci un obiectiv pe care ni l-am asumat în campania electorală, punându-l în centrul acestui mandat.

Pentru că avem nevoie de drumuri mai bune, de mobilitate, reabilitarea străzii Dunărea era o necesitate.

Suntem în grafic cu lucrările. Un tronson a fost asfaltat, urmează şi modernizarea trotuarelor.

La Bazarul Big, partea cea mai grea s-a efectuat, și anume am reușit să ieșim în termen cu fundația la cota zero.

Avem structurile metalice făcute, cred că într-o săptămână, două, demarăm montarea panourilor de tip sandwich și turnarea șapei interioare.

Așa cum am promis, sperăm ca până, cel târziu, în noiembrie obiectivul să fie gata astfel încât cetăţenii şi comercianţii să beneficieze de condiţii civilizate.

Am revenit în Parcul Florilor unde suntem în grafic cu lucrările. Schimbăm pavelele, aflate într-o avansată stare de degradare.

Veţi vedea la finalul acestor lucrări un parc frumos, modern. La fel vom proceda şi cu celelalte parcuri însă cu puţină răbdare pentru că din păcate nu avem la îndemână suficiente resurse financiare.

Aş vrea să subliniez faptul că tot ce facem acum în Călărași facem cu surse proprii.

Parcarea pe care o construim în jurul blocurilor H din strada Victoriei este o investiţie pe care o realizăm cu Serviciul Public Pavaje Spaţii Verzi. Acolo vor fi în jur de 70-100 de noi locuri de parcare. Intenţionăm să amenajăm astfel de parcări în mai multe zone ale oraşului.

Cetăţenii ne solicită acest lucru şi facem tot ce e omeneşte posibil să dăm curs acestor doleanţe. Din păcate, bugetul este principalul nostru adversar dar, repet, cu răbdare, vom finaliza tot ce ne-am propus.”

Marius Dulce -Primarul municipiului Călăraşi