28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

33 de intervenţii pe zi

Evaluarea activității desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași în al doilea trimestru al acestui an.
În ceea ce privește răspunsul în situații de urgență, în trimestrul II al acestui an, la nivelul județului Călărași au fost înregistrate 2982 urgenţe, în medie 33 pe zi.
În funcţie de tipurile situaţiilor de urgenţă, echipajele de salvatori au intervenit la:

  • 84 incendii, inclusiv cele de vegetație uscată, cauzate în principal de flacără;
  • 2050 solicitări de asistenţă medicală de urgenţă şi descarcerare, cu o medie de 23 cazuri pe zi;
  • 51 acțiuni de asistenţă a persoanelor;
  • 121 alte situaţii de urgenţă.
    În urma misiunilor derulate au fost salvate 92 persoane, dinte care 7 copii.
    În aceeași perioadă, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Călărași au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la instituţii publice şi operatori economici din diverse domenii de activitate.
    Astfel, personalul specializat a desfăşurat 167 controale la nivel județean, în urma cărora au fost aplicate 53 amenzi şi 864 avertismente, în cuantum de peste 238 mii lei. Pe timpul acțiunilor de verificare au fost constatate 917 deficiențe, dintre care 3 au fost soluționate operativ de către inspectorii I.S.U. Călăraşi.
    Totodată, la nivelul inspectoratului au fost înregistrate 102 solicitări de emitere a avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu și protecție civilă, dintre care au fost emise:
  • 23 avize de securitate la incendiu;
  • 13 autorizații de securitate la incendiu.
    De asemenea, reprezentanţii ISU Călăraşi din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa Comunităţilor au desfăşurat un număr de 39 activităţi pentru rezilienţa comunităţii.