25 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

99 de conducători auto sancționați, 8 permise de conducere reținute și 3 certificate de înmatriculare retrase

În ziua de 08 august a.c., în intervalul orar 18:00 – 22:00, la nivelul județului Călărași, polițiștii rutieri și cei de ordine publică au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 99 de sancțiuni contravenționale, dintre care 41 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 28 pentru  nefolosirea centurii de siguranță, 2 pentru nerespectarea legislației rutiere de către bicicliști, 3 pentru alcool și 25 pentru alte abateri.

A fost constatată o infracțiune de conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 8 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare. Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate!