28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

VERIFICĂRI ȘI CONTROALE ÎN DOMENIUL OPERAŢIUNILOR CU SUBSTANȚE ȘI DEȘEURI PERICULOASE

Polițiștii din Călărași au indisponibilizat 2.420 de litri de ulei uzat, depozitat în condiții necorespunzătoare, în urma unei acțiuni desfășurate la nivel național.

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat activități pentru prevenirea şi sancționarea faptelor de natură penală şi contravențională la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase.

Acţiunea a avut ca scop creşterea siguranţei cetăţenilor şi combaterea infracţionalităţii în domeniu, prin verificarea legalității, a modului de efectuare a operaţiunilor cu substanțe și deșeuri periculoase, precum și a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici, în județul Călărași

Astfel, echipele de control au constatat o infracțiune la Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor și au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.700 de lei.

Totodată, au fost indisponibilizați 2.420 de litri de ulei uzat, depozitat în condiții necorespunzătoare, în recipiente, neetanșe, prezentând scurgeri semnificative pe sol.

Cu titlu exemplificativ:

La data de 5 august a.c., în urma verificărilor efectuate a fost depistat un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Călărași, județul Călărași, care în calitate de administrator ar fi depozitat în condiții necorespunzătoare 2.420 de litri de ulei uzat, provenit de la motoare cu combustie, depozitat în condiții necorespunzătoare, în aer liber.

De asemenea, bărbatul nu a putut face dovada unui contract pentru predarea uleiurilor uzate cu operatori economici autorizați să desfășoare activități de colectare, valorificare și/sau de eliminare.

Față de persoana responsabilă s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase.