28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE MINORI

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, au desfășurat o acțiune pentru probarea activității infracționale a două persoane bănuite de trafic de minori.

La data de  24 august a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, sub coordonarea  procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, au desfășurat o acțiune pentru probarea activității infracționale a două persoane bănuite de comiterea infracțiunii de trafic de minori.

În fapt, în vara anului 2021, doi bărbați de 25 de ani, respectiv 51 de ani, ambii din municipiul Călărași, ar fi recrutat două minore din municipiul Brăila, pe care le-ar fi găzduit la domiciliile lor și le-ar fi obligat să practice prostituția, în scopul obținerii de foloase materiale.

Totodată, în cauză sunt efectuate cercetări față de alți doi bărbați, de 30 și 34 de ani, pentru infracțiunile de proxenetism, folosirea prostituției infantile și deținerea de droguri de risc, în vederea consumului.

În cadrul acțiunii de ieri, polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare, fiind ridicate 20 de grame cannabis și 4 telefoane mobile.

Bărbații de 25 și 51 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de trafic de minori.

La acțiune, au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate din Ialomița și jandarmi.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.