23 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Incendiu la staţia de sortare a deşeurilor din localitatea Ulmeni.

Intervenție de amploare pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o staţie de sortare a deşeurilor din localitatea Ulmeni.

Pompierii militari din cadrul ISU Călăraşi şi ISU București -Ilfov acţionează cu 11 autospeciale de stingere pentru lichidarea incendiului, de asemenea, în sprijinul intervenţiei fiind angrenate: excavatoare, autocamioane şi alte utilaje aparţinând societăţii care deţine staţia de sortare.

În data de 03.09.2021, ora 01:15, echipaje specializate de stingere din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Ulmeni, pentru stingerea unui incendiu de deşeuri, care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 4000 de metri pătraţi, pe un teren proprietate privată aparținând unei societăţi comerciale, care are ca domeniu de activitate – sortarea deşeurilor din localitatea Ulmeni.

La sosirea echipelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi cu fum dens, existând risc de extindere a arderii la celelalte grămezi de deşeuri.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu 7 autospeciale de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi, iar alte patru autospeciale de stingere şi o autoplatformă au fost chemate în sprijin de la ISU Bucureşti Ilfov.

De asemenea, la faţa locului au fost prezente alte cinci autospeciale, dintre care două autoscări mecanice, o autospecială CBRN., o autospecială SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

.

Purtător de cuvânt al ISU „Barbu Ştirbei” CălăraşiPlutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu