25 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

itm

AMENZI ÎN VALOARE DE 2 000 LEI APLICATE DE INSPECTORII I.T.M CĂLĂRAȘI

În perioada 18 – 22.10.2021, ITM Cãlãraşi a efectuat controale in urmatoarele domenii de activitate: fabricarea produselor din beton, agricultură, construcţii, comerţ, alte domenii de activitate.

În urma controalelor efectuate, au fost depistate mai multe deficienţe:

– neacordarea drepturilor salariale;

– neplata concediului de odihnă la încetarea activităţii;

– angajatorul nu face dovada înmânării unui exemplar din CIM salariatului;

– societatea nu a marcat şi semnalizat cu toate dispozitivele zonele de lucru din santier;

– nu s-a facut dovada existenţei deciziei de numire a persoanei cu responsabilitati în stingerea incendiilor, evacuare lucratorilor si acordarea primului ajutor;

– societatea nu a asigurat in cantitati suficiente EIP si materiale igienico-sanitare ptr. evitarea infectarii cu virusul SARS CoV 2.

Rezultatul controalelor:

inspectorii de muncã din cadrul compartimentului relaţii de muncã –  au verificat 28 de angajatori, 4 au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 2 000 de lei. Au fost dispuse 38 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

inspectorii de muncã din cadrul compartimentului securitate şi sãnãtate in muncã – au efectuat 15 controale, 11 angajatori au fost sancţionaţi. Pentru remedierea deficientelor s-au aplicat  29 de mãsuri cu termene precise de rezolvare.

Se continuă verificarea modului de respectare a Legii nr.55/2020, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19.