19 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ ȘI NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași cercetează două persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

La data de 10 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au efectuat 4 percheziții domiciliare în municipiul Călărași și București, la persoane bănuite de contrabandă și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare a fost descoperit și ridicat în vederea cercetărilor un pistol, acesta nu figurează cu seria introdusă în bazele de date ale Poliției Române, iar bărbatul care îl deține nu este deținător autorizat de armă.

În fapt, în anul 2017, o femeie în vârstă de 40 de ani, a cumpărat din Spania de la o persoană necunoscută o armă neletală, ulterior expediind-o prin intermediul unei societăți de curierat unui bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Călărași.

Față de bărbat s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmând a fi prezentat Judecătoriei Călărași cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, procurorul de caz a luat măsura controlului judiciar față de femeie, aceasta fiind cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

La activități au participat și polițiști din cadrul structurilor de arme, explozivi si substanțe periculoase, criminalistică, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

 Activitățile au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului de Operațiuni Speciale Călărași.