28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

INSTALAȚIE ILEGALĂ DE PRODUCERE A ALCOOLULUI DESCOPRITĂ PE RAZA LOCALITĂȚILOR OSTROV ȘI LIPNIȚA

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali şi comisari ai Gărzii de Mediu au descoperit, în urma punerii în aplicare a două mandate de percheziție domiciliară, o instalație ilegală de producere a alcoolului și 6.960 litri de băutură alcoolică, în valoare totală de 140.000 lei.

În data 15.11.2021, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța şi comisari ai Gărzii de Mediu, continuând cercetările într-un dosar penal, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța, pe raza localităților Ostrov și Lipnița.

Astfel, cu această ocazie, a fost descoperită o instalație ilegală de producere a alcoolului și 6.960 litri de băutură alcoolică, în valoare totală de 140.000 lei, care aparțineau unui cetățean român, în vârstă de 57 de ani. Totodată, a mai fost descoperită şi o sumă de bani, în valoare de 32.700 lei, a cărei provenienţă urmează a fi stabilită.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “producerea de produse accizabile înafara unui antrepozit fiscal autorizat”, iar întreaga cantitate de băutură alcoolică, sumele de bani descoperite și instalația de producere a alcoolului au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.