20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

IDENTIFICAȚI ȘI REȚINUȚI PENTRU FURT

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt și Poliției Orașului Lehliu Gară au identificat și reținut doi bărbați bănuiți de furt.

La data de 21 septembrie a.c., polițistii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, inginer zootehnist la o herghelie din județul Călărași, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras un număr de 30 de pașapoarte pentru cai.

În fapt, în dimineața zilei de 21 septembrie a.c., ora 09:00 doi bărbați necunoscuți ar fi solicitat unui angajat al hergheliei să cumpere pașapoarte pentru cabaline. Profitând de neatenția acestuia unul dintre bărbați ar fi pătruns într-un birou, de unde ar fi sustras un număr de 30 de pașapoarte pentru cai.

Urmare a unor activități complexe informativ-operative și de cercetare penală, la data de 20 noiembrie a.c., polițiștii au efectuat patru percheziții domiciliare, pe raza județului Ialomița, ocazie cu care au fost găsite 128 de pașapoarte pentru cabaline provenind de la  herghelii din județele Călărași și Tulcea.

Față de doi bărbați în vârstă de 37 și 41 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de furt.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate din partea Serviciului Operațiuni Speciale Călărași, precum și de cel al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.