29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

OPERAȚIUNE COMUNĂ, PENTRU COMBATEREA TRAFICULUI DE PERSOANE

În cadrul acțiunii pentru combaterea grupărilor de criminalitate organizată, pentru investigarea persoanelor bănuite de trafic de persoane, Poliția Română și D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 9 acțiuni operative.

Video: https://youtu.be/8APgXfxLJLc

Astfel, polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 87 de percheziții domiciliare și pun în executare 152 de mandate de aducere.

Acțiunea de astăzi este parte a eforturilor constante ale celor două instituții pentru combaterea acestui fenomen infracțional.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Operațiunea de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

În cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetei, în fiecare caz în parte, Poliția Română și D.I.I.C.O.T. vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice.