18 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ARTICOLE PIROTEHNICE, CONFISCATE DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au confiscat 3.839 de articole pirotehnice.
La data de 06 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier în colaborare cu polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au oprit pentru control pe DN21, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Dragalina, județul Călărași.

În urma controlului autovehiculului, în portbagajul acestuia au fost identificate 3.839 de articole pirotehnice (aproximativ 40 kg), de diferite categorii.

Bărbatul, nu figurează ca persoană fizică/juridică autorizată să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice, fapt pentru care bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, urmând să fie supuse expertizei criminalistice pentru stabilirea categoriei.

În cauză se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

CUMPĂRAȚI ARTICOLE PIROTEHNICE DOAR DE LA PERSOANE FIZICE/JURIDICE AUTORIZATE
⦁ petardele pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole și numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare.
 
SESIZAȚI POLIȚIA CÂND CONSTATAȚI CĂ SUNT VÂNDUTE ILEGAL ARTICOLE PIROTEHNICE
⦁ comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice constituie infracțiune și vă poate pune în pericol sănătatea și integritatea corporală.
 
ATENȚIE LA ETICHETĂ!
⦁ la achiziționarea de articole pirotehnice verificați eticheta. Acestea să fie inscripționate în limba română! Exemple de articole pirotehnice care pot fi comercializate către public: steluțe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle, inele de foc, sateliți.