28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

SIGURANȚA ELEVILOR, O PRIORITATE A POLIȚIȘTILOR

Poliţiştii din cadrul Biroului Biroului de Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activităţi de conştientizare şi responsabilizare a elevilor pentru prevenirea delincvenţei juvenile.

Activitățile de prevenire s-au desfășurat la Școala Gimnazială nr. 1 Luica,  unde poliţiştii au discutat cu elevii despre consecinţele juridice şi sociale care decurg din adoptarea unor comportamente antisociale.

Temele discuțiilor au vizat şi prevenirea bullying-ul, cum se manifestă, cine este agresor și cine este victimă în bullying, care sunt caracteristicile bullying-ului, care sunt urmările unui astfel de comportament pentru cei implicați fie că sunt victime, agresori sau martori.

Discuțiile au fost interactive, recomandările făcute fiind transmise într-o manieră mai puțin formală, prin metode interactive.

Totodată, în perioada 22.11.2021 – 07.01.2022, poliţiştii desfășoară o campanie de informare cu privire la constientizarea de către elevi a riscurilor la care se expun prin folosirea articolelor pirotehnice, în cadrul discuțiilor fiind abordată și această temă.

În continuare, atenția și acțiunile polițiștilor se îndreaptă spre elevi, părinți și cadre didactice, iar pentru atingerea obiectivelor vom continua colaborarea cu alte instituții și autorități, astfel că activități de acest fel vom derula pe întreg parcursul anului școlar.