29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

BILANȚUL ULTIMEI SĂPTĂMÂNI: 90 DE INFRACŢIUNI CONSTATATE ȘI 729 DE CONTRAVENȚII APLICATE

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la peste 313 sesizări ale cetățenilor, majoritatea primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 54 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier, iar 11 persoane au fost depistate în flagrant.

În săptămâna 06-12 decembrie a.c., peste 900 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 134 de acțiuni, o razie cu efective mărite în data de 11/12.12.2021 și s-a intervenit la 348 de evenimente sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților au fost constatate 90 de infracțiuni, 14 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 7 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 729 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 230.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 17 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 52 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

Exemple:

  • La data de 12 decembrie a.c., patrula mixtă formată din polițist și jandarm, a oprit pentru control pe DJ 303, în comuna Mănăstirea, județul Călărași, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din aceeași localitate.

Din verificările efectuate, acesta figura cu permisul de conducere suspendat, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 Ulterior, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

  • La data de 11 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către medicul de gardă din cadrul Spitalului Fetești, județul Ialomița, cu privire la faptul că un cetățean polonez a fost a fost acroșat de un autovehicul.

În fapt, în jurul orei 17.00, în timp ce se deplasa pedestru pe DN3A, în zona gării Ciulnița, din comuna Dragalina, bărbatul a fost acroșat de un autovehicul de culoare albă al cărui conducător auto și-a continuat deplasarea, părăsind locul accidentului fără acordul organelor de poliție.

Cercetările desfășurate cu operativitate de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, cu sprijinul Secției 4 Poliției Rurală Dragalina, au condus la identificarea conducătorului auto, acesta fiind un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Dragalina, județul Călărași.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și modificarea locului accidentului.

Cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

  • Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au depus în penitenciar un bărbat condamnat la închisoare.

La data de 11 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de instanță, pe numele unui tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Călărași, județul Călărași.

Acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.