26 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

TRAGEDIE PE MALUL BORCEI, ÎN PARCUL CENTRAL DIN CĂLĂRAŞI

Două persoane și-au pierdut viața, iar o a treia, a ajuns la spital în stare de hipotermie

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călărași au fost solicitați să intervină pentru extragerea din apele Borcei, a două persoane de sex feminin şi una de sex masculin și acordarea primului ajutor.

Pompierii s-au deplasat la fața locului, cu un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD și un echipaj se primă intervenţie și comandă, respectiv cu o barcă pneumatică, la faţa locului au sosit şi două echipaje SAJ Călăraşi.

Cele trei persoane, au fost scoase din apă, două dintre acestea fiind în stop cardio respirator, iar o a treia în stare de hipotermie.

Din nefericire, în ciuda eforturilor efectuate în scopul resuscitării, medicul de pe ambulanța S.A.J. Călărași, aflat la fața locului a declarat decesul celor două persoane de sex feminin.

Cea de-a treia persoană, un bărbat, a primit îngrijiri la faţa locului după care acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean Călăraşi.

Vorbim de trei persoane care nu aveau domiciliul stabil în Călăraşi, ei trăiau pe străzi, puteau fi întâlniţi în zona Liceului Agricol din Călăraşi.

Cei trei au avut o locuinţă socială de unde au fost daţi afară pentru neplata facturilor.

Autoritătile locale din Călăraşi iau contactat în nenumărate rânduri pentru a fi cazaţi la adapostul social însă aceştia au refuzat.