28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

ACŢIUNEA ,,FOC DE ARTIFICII”, LA FINAL

În perioada sărbătorilor de iarnă, la nivel național a fost desfășurată acţiunea ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

Acţiunile au vizat modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea și sancționarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat în diferite zone ale județului, ocazie cu care au constatat 14 infracţiuni și au confiscat 998 de kg de articole pirotehnice, în valoare de 55.675 de lei.

De asemenea, în această perioadă, pentru nerespectarea condițiilor legale, polițiștii au retras o autorizație de comercializare a articolelor pirotehnice din categoriile F1 și P1.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri, iar pentru prevenirea evenimentelor negative, în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat activități de informare în școlile din județ.