20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CETĂȚEAN BULGAR DEPISTAT CU BARCA ÎN APELE TERITORIALE ROMÂNEȘTI ALE DUNĂRII, LA BRACONAJ

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.T.F. Călărași au depistat în zona de competență, un cetățean bulgar, care trecuse fraudulos în apele teritoriale românești ale Dunarii, folosindu-se de o barcă, și care desfășura activități de vânătoare.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 12.30, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.T.F. Călărași, planificați în serviciu pentru supravegherea frontierei de stat, au depistat la malul românesc al Dunării, la km flv. 448,5, o persoana de sex masculin, care se afla într-o barcă înmatriculată în Bulgaria.

Procedând la interceptarea și legitimarea persoanei în cauză, colegii noștri au stabilit faptul că persoana depistată este cetățean bulgar, în vârstă de 42 de ani.

În barca acestuia au fost descoperite o armă de vânătoare, 208 cartușe de vânătoare, alte 14 obiecte folosite pentru vânătoare, dar și 34 de exemplare de rațe sălbatice braconate.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul a ieșit cu barca pe Dunăre, pentru a vâna, iar apoi s-a deplasat de pe teritoriul bulgăresc spre malul românesc. Totodată, cetățeanul bulgar nu deținea autorizație legală pentru a desfășura activități de vânătoare.

Ambarcațiunea, arma de vânătoare, muniția dar și vânatul au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, braconaj cinegetic și contrabandă calificată.

Ulterior, acesta a fost preluat de către autoritățile statului bulgar în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale.