29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

SUTE DE BUNURI CONTRAFĂCUTE, DESCOPERITE LA P.T.F GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două autocare, 255 de parfumuri și 301 perechi de încălțăminte tip sport, care erau inscripţionate cu numele unor firme consacrate, prezentând suspiciuni de contrafacere. Produsele sus-menționate au fost ridicate de către polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

În perioada 10-11.02.2022, în Punctul de Trecerea a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra unor autocare, care transportau persoane în regim internațional, pe ruta Turcia-România.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit în calele a două mijloace de transport, mai multe colete ambalate în material plastic, de culoare neagră. Acestea conţineau 255 de parfumuri și 301 perechi de încălțăminte tip sportcare purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Polițiștii au stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unor pasageri ai autocarelor, doi cetățeni turci, în vârstă de 21, respectiv 44 de ani. Cei doi bărbați au declarat faptul că au achiziționat bunurile din Turcia și intenționau să le comercializeze pe teritoriul țării noastre.

Atât parfumurile cât și articolele de încălțăminte, estimate la o valoare de 118.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cei doi cetățeni turci se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă.