20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CINCI MIGRANŢI ASCUNŞI ÎN PORTBAGAJ SAU PRINTRE MARFA TRANSPORTATĂ, DEPISTAŢI LA P.T.F GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat, ascunși în două mijloace de transport, patru cetățeni egipteni și un cetățean afgan care încercau să intre ilegal în România. Aceștia nu dețineau documente de identitate asupra lor și au declarat autorităților faptul că intenționau să ajungă în Germania.

În noaptea de 13.02.2022, în jurul orei 01.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de intrare în ţară un cetățean palestinian, în vârstă de 33 de ani, posesor al unui travel-document belgian, conducând un autovehicul înmatriculat în Belgia.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au depistat, ascunși în portbagajul maşinii, patru cetățeni străini.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Egipt și au vârste cuprinse între 21 și 27 de ani.

Aceștia au declarat polițiștilor faptul că s-a urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Bulgariei și intenționau să ajungă în Germania.

*De asemenea, în noaptea de 14.02.2022, în jurul orei 01.20, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean turc, în vârstă de 62 de ani. Șoferul transporta, conform documentelor prezentate, diverse bunuri pe ruta Turcia-România.

În semiremorca mijlocului de transport, printre marfa transportată, a fost descoperit, ascuns, un cetățean afgan, în vârstă de 21 de ani. Acesta nu deținea documente de identitate și a declarat că intenționa să ajungă în Germania.

Având în vedere aspectele constatate, în ambele cazuri polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, atât cei patru egipteni și tânărul afgan, cât șoferii și mijloacele de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.