20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII ÎN VIZITĂ DE LUCRU LA CĂLĂRAȘI

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a fost prezent vineri, 18 februarie, într-o vizită de lucru în municipiului Călărași.

O primă întâlnire a avut-o la Consiliul Județean Călărași, cu autoritățile locale, managerii spitalelor din județ și cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică despre starea sănătății publice din județul Călărași. A doua oprire a fost la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian” din municipiul Călărași unde a vizitat noua construcție a corpului de spital, căteva secții , după care a avut o întâlnire cu medicii.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila s-a arătat surprins de viteza cu care se realizează construcția unui pavilion cu peste 200 de paturi la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” din Călăraşi, investiţia fiind de 20 milioane euro făcută prin Compania Naţională de Investiţii.

„Am fost surprins de viteza cu care se poate realiza construcția unui pavilion cu mai mult de 200 de paturi aici de către CNI, un pavilion care costă, cu tot cu dotare, 20 milioane euro.Problema pe care am discutat-o aici la Călăraşi a fost legată de atragerea specialiştilor în sănătate, asistenţilor, medicilor, încât să putem să dezvoltăm la nivel naţional modele de bună practică.Sper să trecem cât mai rapid de această pandemie, important e să tragem nişte concluzii şi să aplicăm ceea ce am făcut în pandemie”,

a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila

Acesta a mai declarat că suma de 11 lei pentru asigurarea zilnică a hranei unui pacient este mică şi acest lucru trebuie rezolvat.