28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CĂLĂRAŞI SE ALĂTURĂ EVENIMENTULUI „ORA PĂMÂNTULUI” 2022

Primăria Municipiului Călăraşi se alătură evenimentului „Ora Pământului” 2022, organizat anual de către World Wilde Fund for Nature.

În acest sens, Municipalitatea a stabilit ca, sâmbătă, 26 martie a.c., în intervalul orar 20.30 – 21.30, să întrerupă iluminatul în interiorul şi exteriorului sediului Primăriei pentru a atrage atenţia asupra problemelor grave cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastră, dar şi pentru ca cetăţenii să realizeze că este necesar să facem lucruri benefice pentru mediul înconjurător.

De asemenea vă lansăm şi invitaţia să fiţi alături de noi prin oprirea / reducerea consumului de energie din locuinţe, în intervalul orar mai sus-menţionat, devenind astfel voluntari în cadrul campaniei „Ora Pământului”.

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii din peste 8.000 de oraşe din cele peste 180 de ţări, sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni ṣi peste 2.100 companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faṭă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală. Din 2008, Earth Hour a devenit o miṣcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

În toți acești ani, construcţii emblematice precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma, Turnul Eiffel, Sfinxul și Piramidele din Giza și alte sute de monumente din întreaga lume au rămas în întuneric pentru o oră. Clădirea Palatului Parlamentului s-a numărat printre cele mai proeminente clădiri din lume care au stins luminile în cadrul evenimentului, fapt reflectat în mass media și pe site-ul campaniei.

Chiar și în 2021, în contextul crizei sanitare, oameni dintr-un număr record de 192 de tări și teritorii s-au unit digital pentru a trage un semnal de alarmă asupra problemelor naturii, printre susținători numărându-se Sofia Vergara, Armin Van Buuren, UEFA, Națiunile Unite și mulți alții.Toate evenimentele care se vor desfăṣura în acest an sunt prezentate pe site-ul oficial al campaniei din România, www.ora-pamantului.ro și pe site-ul https://wwf.ro/campanii/ora-pamantului/.