29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CAMPANIA NAȚIONALĂ „CURĂȚĂM ROMÂNIA” LA CĂLĂRAȘI

Anul acesta, în luna aprilie, se derulează la nivel naţional campania „Curăţăm România”, sub sloganul „Vrem o ţară fără deşeuri abandonate!”, iniţiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

La nivelul municipiului reşedinţă de judeţ, inițiatorul acestei acțiuni este ADDDJ – Asociatia pentru Dezvoltare Durabila Dunarea de Jos căreia i s-au alăturat, astăzi, Primăria Municipiului Călărași, Instituția Prefectului Călărași și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Călărași în demersul de ecologizare a zonei din imediata vecinătate a fabricii de placaj, care a avut la rândul său câteva persoane implicate în această activitate. În decurs de câteva zeci de minute au fost strânși peste 100 de saci cu gunoaie şi deşeuri abandonate.

Această inițiativă are ca scop conștientizarea importanței unui mediu curat, promovând în același timp spiritul civic și prevenția în rândul cetățenilor întrucât în ciuda eforturilor unităților administrativ teritoriale și a anumitor organizații neguvernamentale, problema gunoaielor rămâne de actualitate. Iar pagubele asupra mediului pe care le generează abandonarea deșeurilor în locuri nepermise sunt semnificative. Să păstrăm curăţenia nu ne costă prea mult!