28 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

BUNURI CONTRAFĂCUTE, ÎN VALOARE DE 113.000 LEI, ASCUNSE ÎN DOUĂ AUTOCARE CE SE ÎNTORCEAU DIN TURCIA

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două autocare, 537 de articole vestimentare și 277 de perechi de încălțăminte tip sport, care erau inscripţionate cu numele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere. Produsele sus-menționate, estimate la o valoare de 113.000 lei, au fost indisponibilizate de către autorități.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controale specifice asupra unor autocare, care transportau persoane în regim internațional pe ruta Turcia-România.

Astfel, printre bagajele pasagerilor, au fost descoperite mai multe pungi din plastic, de culoare neagră. Acestea conţineau 537 de articole vestimentare și 277 de perechi de încălțăminte tip sport,  care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că produsele în cauză aparțineau unor pasageri, cetățeni români, în vârstă de 24, respective 30 de ani.

Bunurile, estimate la o valoare de 113.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de persoanele în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă.