18 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

TRAFIC RUTIER ÎN SIGURANȚĂ, PE PARCURSUL ACESTUI SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ

În acest weekend, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele sectoare de drumuri naționale și judeţene, pentru asigurarea fluenţei traficului, combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei.

În cadrul activităţilor vor fi folosite autospecialele dotate cu sisteme de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Aşadar, conducătorilor auto care optează pentru petrecerea sfârşitului de săptămână la o distanţă mare de casă le recomandăm să-şi fragmenteze deplasările, alternând şofatul cu perioade de repaus, pentru a evita producerea de accidente rutiere pe fondul oboselii.

Recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi să acorde o atenţie sporită pietonilor și bicicliștilor.

De asemenea, în contextul unor fenomene meteo defavorabile, vă sfătuim să folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei. Nu vă lăsați distrași de telefon în timp ce vă aflați la volan și evitați efectuarea depăşirilor care, în contextul unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase

Atragem atenția cu privire la faptul că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

ATENŢIE !!!

Circulaţi cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi trafic generează accidente grave de circulaţie;

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele;

Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa;

Nu conduceţi maşina când sunteţi obosiţi! Oboseala la volan vă poate fi fatală. Evitaţi pe cât posibil să circulaţi, pe distanţe lungi, noaptea.