19 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

CETĂȚEAN MAROCAN DEPISTAT ÎN TIMP CE ÎNCERCA SĂ TREACĂ ILEGAL FRONTIERA ÎN ȚARA NOASTRĂ  

Polițiștii de frontieră au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, un cetățean marocan, care încerca să intre ilegal în România, ascuns într-un autocamion.

În data de 13.08.2022, în jurul orei 15.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean din Rp. Moldova, în vârstă de 46 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, plite pe gaz din Turcia pentru o societate comercială din Chișinău.

Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit că prelata remorcii era secționată în partea superioară, motiv pentru care, colegii noştri au procedat la efectuarea unui control amănunţit.

Astfel, în interiorul remorcii, a fost descoperită o persoană de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana descoperită este cetățean marocan, în vârstă de 23 de ani.

Acesta nu deţinea documente de identitate asupra sa şi a declarat că s-a urcat în mijlocul de transport în timp ce se afla pe teritoriul Bulgariei, fără ca şoferul să cunoască acest aspect.

În cauză, conform protocolului româno – bulgar, cetățeanul marocan, împreună cu șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.