27 octombrie 2021

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Politică

Senatorul PSD  Călărași, Nicușor CIONOIU, a declarat într-o conferință de presă susținută la sediul partidului:

“Trăim o criză guvernamentală, o criză politică, o criză care în momentul acesta cred că nu a mai fost. E greu să discutăm în momentul acesta despre niște lucruri care în această pandemie se întâmplă în defavoarea cetățeanului…

Președintele interimar Emil DUMITRU, prezent într-o conferință de presă, spune că dacă pe viitor nu se va ține cont de decizia politică luată de conducerea partidului, acei consilieri vor rămâne fără sprijin politic.

Nemulțumirile au plecat de la aprobarea bugetului municipiului Călărași de către consilierii locali PNL, în unanimitate…

În martie 2021 Guvernul României a pus în dezbatere publică, Planul Național de Redresare și Reziliență care cuprinde 154 pagini.

Prezent într-o conferință de presă, deputatul PSD Constantin BÂRCĂ, a declarat că nu crede în acest plan, document transmis către Comisia Europenă în a 4-a variantă…

În urma Congresului Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) care a avut loc in zilele de 16-17 aprilie a.c, Daniel Olteanu a fost ales președinte al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), acesta fiind votat cu majoritate de voturi de către delegații prezenți online la Congresul partidului.

Au votat 999 delegați, iar moțiunea propusă de Daniel Olteanu a primit un număr de 818 voturi.

În urma votului exercitat de delegații prezenți la Congres, s-au …

Nemulțumit de modul de desfășurare a ședinței Consiliului Județean din data de 12.04.2021, în care pe ordinea de zi era aprobarea bugetului județului Călărași, consilierul județean Răzvan Meseșeanu spune că:

„Am avut prilejul în aceeași să pot să aplaud formațiunea aflată la putere, PSD-ul în speță, în  ședința de Consiliu Local unde am participat alături de consilierul județean, celălalt coleg al nostru …

Calitatea vieți românilor total ignorată de guvernanți!

         Pentru România zilelor noastre, calitatea vieții ar trebui să fie un obiectiv politic și economic prioritar destinat atingerii rapide a unui standard de viață la nivel european.

Din nefericire, acest capitol nu a făcut vreodată obiectul preocupărilor actualilor guvernanți.

În contextul generat de pandemia de COVID-19, calitatea vieţii şi …

“Mulţi durară, după vremuri, peste Dunăre vrun pod,/ De-au trecut cu spaima lumii şi mulţime de norod;/Împăraţi pe care lumea nu putea să-i mai încapă/ Au venit şi-n ţara noastră de-au cerut pământ şi apă/ Şi nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt,/ Cum veniră, se făcură toţi o apă ş-un pământ.” (M. Eminescu, Scrisoarea III)

Asta spunea Mihai Eminescu, în anul 1881, într-un elogiu adus străbunilor acestei nații, iubitori de țară și de pământ românesc, … 

“Mulţi durară, după vremuri, peste Dunăre vrun pod,/ De-au trecut cu spaima lumii şi mulţime de norod;/Împăraţi pe care lumea nu putea să-i mai încapă/ Au venit şi-n ţara noastră de-au cerut pământ şi apă/ Şi nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt,/ Cum veniră, se făcură toţi o apă ş-un pământ.” (M. Eminescu, Scrisoarea III)

Asta spunea Mihai Eminescu, în anul 1881, într-un elogiu adus străbunilor acestei nații, iubitori de țară și de pământ românesc, … 

Senatorul PSD, Nicușor Cionoiu, critică compania Enel

Parlamentarul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu, se implică în rezolvarea problemelor cetățenilor, cu privire la întreruperile repetate a energiei electrice.

Cetățenii care sunt primiți în audiență spun că sunt tot mai nemulțumiți de întreruperile dese și neprogramate ale energiei electrice în municipiul Călărași și de creșterea tarifului care nu…

Deputatul Coarnă: Eu recomand ca la Radovanu să nu se consume apă

Prezent în cadrul unei conferințe de presă, deputatul PSD Dumitru Coarnă recomandă cetățenilor din Rdovanu să nu consume apa.
Acesta a prezentat un buletin de analiză, care arată că apa din rețeau publică nu este bună de consum.
Deși s-a făcut o investiție de 10 milioane de euro, nu funcționează nimic.

Deputatul Bîrcă: ajutor de stat pentru susținerea crescătorilor din sectorul zootehnic

Prezent în conferința de presă, deputatul PSD Constantin Bîrcă, și-a prezentat activitatea din cadrul comisiei de agricultură, silvicultură, industrie alimentară, unde au fost aprobate schemele de ajutor de stat pentru susținerea crescătorilor din sectorul zootehnic.

Parlamentarii PSD din comisia de agricultură, silvicultură, industrie alimentară din Camera Deputaților, vor depune un amendament la bugetul de stat pe anul 2021, cu privire la despăgubirile …

Senatorul Cionoiu: primarii sunt îngrijorați ca ar putea pierde investițiile

Prezent într-o conferință de presă, senatorul PSD Nicușor Cionoiu,  trage un semnal de alarmă cu privire la sistarea plăților aferente Programului Național de Dezvoltare Locală 1 și 2, cele finanțate prin Compania Națională de Investiții.

Suspendarea plăților aferente acestor programe, a ridicat îngrijorarea primarilor PSD din județul Călărași, existând riscul …

Deputatul Dumitru Coarnă încearcă să rezolve problemele cetățenilor

În fiecare zi de joi, deputatul Dumitru Coarnă este prezent la Călărași unde ține audiențe la sediul PSD Călărași.

„Oamenii sunt încântați ca sunt primiți în audiențe și că există cineva care să-i asculte și să se ocupe de problemele lor.

Vreau să cunosc toate problemele călărășenilor și evident să le soluționez…

Prezentare candidați PSD Călărași, pentru alegerile Parlamentare

„Obiectivul nostru principal este să REPORNIM CĂLĂRAȘIUL, să punem în practică toate proiectele noastre mari, iar pentru a le realiza avem nevoie de legi bune, de atragerea de bani europeni și de un parteneriat cu Guvernul României. Aceasta este echipa care va reprezenta așa cum se cuvine, în anii următori, județul Călărași în Parlament” …

Depunere jurământ Marius Dulce, primar Mun. Călărași

Pe 23 octombrie 2020, în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de către consilieri locali aleși și primarul Municipiului Călărași.

Fost viceprimar în perioada 2012-2016  … 

Depunere jurământ președinte Cons. Jud. Vasile Iliuță

In data de 23 octombrie 2020, în sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de către consilieri județeni și președintele al Consiliului Județean Călărași.

În urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020, Vasile Iliuță a fost votat pentru …

Ilie Mihai a fost învestit în funcția de Primar al orașului Budești

      După 3 incercări de a obține mandatul  de primar in anii 2008 – 2012 – 2016, la alegerile locale din 27 septembrie 2020, Ilie Mihai a candidat sub sigla PPU (social-liberal) și a obținut mandatul de primar cu un număr de 1007 vuturi.

Ilie Mihai vine la …