24 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Robotul UVD, la Spitalul Județean de Urgență Călărași

Robotul UVD pentru prevenirea infecțiilor este în probe la Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian Călărași.
Omoară până la 99.9999% dintre bacteriile rezistente: COVID-19, SARS–CoV2, Clostridium Difficile, MRSA,VRE, Norovirus, ajungând până la log 7 de dezinfecție.
Este programabil și își face treaba singur, nu este nevoie de o persoană care să îl mute în diverse puncte ale camerei pentru a ajunge lumina UV peste tot, ci își face singur o hartă și se mișcă în așa fel încât să acopere tot spațiul.
Robotul poate lucra și noaptea, de exemplu, sau în perioadele în care nu sunt folosite sălile de operații/saloanele, robotul putând fi folosit pentru dezinfectarea spațiilor comune de acces în spital, spații în general greu de dezinfectat în mod curent.
Cu cât sursa luminii este mai aproape de sursa infecției, cu atât este mai mare intensitatea acesteia și puterea de a o combate.
Soluțiile de dezinfecție actuale disponibile pe piață necesită intervenția personalului din spital pentru a fi poziționate în camerele care trebuiesc dezinfectate.
Robotul UVD este în acest moment singura soluție automatizată de pe piața globală capabilă să se poziționeze singură în camera ce trebuie dezinfectată, fără nici un fel de intervenție umană. De asemenea, baza robotică autonomă mobilă îi permite robotului să se deplaseze cu viteză foarte mică în întreaga cameră, pentru a fi la distanța minimă de toate obiectele din ea, dar și să se oprească în anumite puncte critice unde trebuie insistat mai mult cu lumina UV-C.