13 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Continuă acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu virusul COVID 19

În acest weekend, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat aproximativ 150 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 242 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 567 de sancțiuni contravenționale, dintre care 298 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 182 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, 87 de sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, 18 la Legea 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 11 la alte acte normative.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.