20 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Controale I.T.M Călarași

In sãptãmâna 16 – 20.11.2020, ITM Cãlãraşi a efectuat controale in domenii de activitate precum confecţii textile, construcţii, comerţ, brutării, exploatarea forestieră, fabricarea sticlei, operaţiuni de mecanică generală, fabricarea hârtiei, agricultură, confecţii metalice, prelucrarea şi conservarea cărnii de pasăre, dar și în alte domenii de activitate.

În urma controalelor efectuate, au fost depistați lucrători care prestau muncă fără forme legale, dar și nereguli în ceea ce privește orele de muncă neevidențiate prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, instruirea în mod necorespunzător a lucrătorilor, dar și lipsa echipamentelor individuale de perotecţia muncii.

Ca rezultat, inspectorii de muncã din cadrul compartimentului relaţii de muncã au verificat 33 de angajatori, 2 au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 43000 de lei, din care 40000 de lei pentru muncă nedeclarată și au fost dispuse 29 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii de muncã din cadrul compartimentului securitate şi sãnãtate in muncã au efectuat 31 de controale, 27 de angajatori au fost sancţionaţi, au fost aplicate 55 de avertismente şi s-au aplicat amenzi în valoare de 4000 de lei. Pentru remedierea deficientelor s-au aplicat 56 de mãsuri cu termene precise de rezolvare.