16 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Patru bărbați surprinși de polițiștii de frontieră în timp ce pescuiau cu dispozitive electrice pe Brațul Borcea

În data de 03.01.2021, în jurul orei 17.00, o echipă operativă din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Fetești, aflată în misiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, a observat în dreptul km flv. 13, pe brațul Borcea, pe raza Comunei Făcăeni, județul Ialomița, patru bărbați care pescuiau dintr-o barcă de lemn tip lotcă, cu ajutorul unui dispozitiv electric confecționat artizanal.

La vederea echipajului poliției de frontieră, bărbații au aruncat în apă aparatul electric și un sac, după care au sărit în apă și înotând spre mal, cu intenția de a scăpa.

Polițiști de frontieră au reușit prinderea și identificarea celor în cauză, dar și recuperarea sacului, în care se afla pește. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că personale au vârste cuprinse între 22 și 38 de ani și sunt domiciliate pe raza județului Ialomița.

Cu ocazia verificării ambarcațiunii, au fost ridicați în vederea confiscării doi acumulatori în valoare de aproximativ 400 lei, dar și aproximativ 88 kg pește din diferite specii, în valoare de aproximativ 854 lei, care au fost predate unei societăți de profil.

Persoanelor în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,pescuit electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanțe toxice și narcotice de orice fel, precum și folosirea armelor de foc, în scopul omorârii peștilor sau alte viețuitoare acvatice”, faptă prevăzută de art. 65, lit. a din O.U.G. 23/2008.

 Pentru faptele comise, cei patru cetățeni  riscă pedepse cu închisoarea de la 1 la 3 ani și interzicerea dreptului de a pescui o perioadă cuprinsă între 1 și 3 ani.