29 februarie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

172 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.800 de lei aplicate de polițisti

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 164 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 172 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 21.800 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 480 de mijloace de transport, 296 fiind mijloace de transport în comun și 1.354 persoane, dintre care 230 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 1.124 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.