19 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

172 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.800 de lei

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Călărași, au fost efectuate acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Au fost efectuate controale la 117 de societăți comerciale unde au fost aplicate 172 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 21.800 de lei.

Polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 445 de mijloace de transport, 142 fiind mijloace de transport în comun și 1.247 persoane, dintre care 179 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 1.068 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.