14 iulie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Exerciţiu de mobilizare, în judeţele Ilfov şi Călăraşi

În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război, ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în perioada 13-16 aprilie 2021, în judeţele Ilfov şi Călăraşi se desfăşoară un exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naţionale, în cooperare cu Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Exerciţiile de acest tip se planifică şi organizează periodic în toate judeţele ţării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfăşurării acestora.

Pe timpul exerciţiului, rezerviştii cu domiciliul în judeţul Călăraşi cuprinşi în planurile de mobilizare vor fi chemaţi la unităţile militare pe durata a două-trei ore, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire şi actualizare a datelor de evidenţă militară, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Menţionăm că activităţile sunt planificate să se desfăşoare în contextul măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19.