29 martie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

48 de permise de conducere reținute și 6 certificate de înmatriculare retrase

11  infracțiuni constatate, 48 de permise de conducere reținute și 6 certificate de înmatriculare retrase de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În perioada 30 aprilie – 03 mai a.c., la nivelul județului Călărași, polițiștii rutieri au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

Au fost folosite echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, au utilizat și aparatele etilotest și drugtest pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost constatate 11 infracțiuni la regimul rutier, dintre acestea 6 de conducere sub influența alcoolului și 2 de conducere fără permis.

Totodată, ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 48 de permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.