13 aprilie 2024

mediaonlinecl.ro

Stiri online Calarasi

Peste 23.000 de tone de deșeuri, descoperite de Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Călărași, au descoperit, în urma unui control efectuat unui ansamblu rutier, cantitatea de 23.780 de kilograme deșeuri din șpan fier, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În ziua de 12.05.2021, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean bulgar în vârstă de 39 de ani. Șoferul  transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din șpan fier.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menționat, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Călărași din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul transporta cantitatea de 23.780 de kilograme deșeuri din șpan fier.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că transportul erau încărcat din Bulgaria și avea ca destinație, o societate comercială din judetul Călăraşi.

Pentru întreaga încărcătură transportată, cetățeanul bulgar a prezentat documentație de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu era complete.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.